zaterdag 17 november 2012

Coconut chicken curry soup


Ookal is het wat guur buiten, tijd voor een geurige verrassing.
Een exotische romige kippenmaaltijdsoep. Met citroengras en kokos maakt het een smakelijk geheel.
Sommige mensen doen er nog koriander door, maar daar ben ik niet zo'n fan van.
Ik verwachtte eigenlijk dat er wat weinig groen als kleur in zou zitten. Maar de bosui heeft genoeg zijn best gedaan.

(klik op een foto voor een vergroting)



De sjalotten en cashewnoten zijn gehakseld.Een paar apart gehouden voor garnering


De kip, ui, paprika en specerijen even aanbraden.

Kippenbouillon, kokosroom, bosui en citroengras erbij. Door de stengel wat te kneuzen komt de smaak beter vrij.



En vergeet niet aan het einde de citroengrasstengel eruit te halen.

Wat rijst op het bord leggen en dan de soep erbij scheppen.


Ingrediënten:
Kip, kokosroom, sereh(citroengras), sjalotten, bosui, cashewnoten, rode paprika, kippenbouillon, kerrie, cayennepeper, citroensap, peper en zout
Ook lekker met sperzieboontjes er door

Geen opmerkingen:

Een reactie posten